Són taques multicolors que persisteixen en el camp visual, en foscor, durant uns trenta segons.
La paraula fosfè prové del grec «phainein» que significa «aparèixer» però també «brillar». En 1838, el naturalista Lelorgne de Savigny l'empra per a designar una varietat de cucs de llum i el fisiòleg Venzac per a designar les sensacions lluminoses espontànies.
El Doctor LEFEBURE va crear la paraula Fosfenisme® fent el que en gramàtica es diu, un neologisme per restricció a partir de la paraula «Fosfè», l'arrel principal de la qual prové del grec «phos», llum, i recorda «Phoebus», el sol.
Mescla Fosfènica:
Consisteix a associar un fosfè a un pensament, visual o auditiu preparada per endavant.
Posfosfeno:
És la taca multicolor que persisteix en el camp visual, en foscor, durant tres minuts, després d'observar una font de llum adequada durant una trentena de segons. La «mescla fosfènica» consisteix a associar al fosfè un pensament, visual o auditiu triat prèviament.
Cofosfè:
És la taca multicolor que persisteix en el camp visual, durant l'observació de tres minuts, font de llum adequada.
Alternança cerebral:
Correspon al treball altern de tots dos hemisferis cerebrals com el Dr LEFEBURE va demostrar en la seva obra L'Exploració del cervell per les oscil·lacions dels fosfens dobles. Les tècniques fosfèniques permeten retrobar l'equilibri entre els hemisferis i així augmentar les capacitats cerebrals en el seu conjunt.
Punt de concentració:
És la visualització que acompanya tots els exercicis. Són totes les imatges mentals lluminoses que tendeixen cap a l'infinitament petit: un punt lluminós, un petit sol, la flama d'una espelma…
Caos visual (aura):
És una varietat de fosfè que percebem en foscor completa o en uns certs casos amb els ulls oberts. Està constituït per taques lletoses a penes perceptibles, o per petites espurnes de llum; buscant els detalls en el caos visual, és possible organitzar-lo i amb una mica d'experiència desencadenar un veritable cinema interior.
Resplendor difusa:
És l'última fase del fosfè, sembla una resplendor té una textura grumosa i un color gris lletós.
Sals fosféniques:
En una reacció acidifico-base, es produeix sal. El Dr LEFEBURE se serveix d'aquesta metàfora per a mostrar que en la «mescla fosfènica», la reacció del fosfeno i del pensament produeix un nou element. Podem adonar-nos d'això entrant en una sala on s'utilitzen les tècniques fosfèniques. L'energia de l'habitació és molt intensa i gairebé palpable.
Sistema fènic:
És el conjunt dels fens, és a dir, el conjunt dels intermediaris fisiològics entre els sentits físics i els sentits espirituals equivalents que, una vegada despertats, donen lloc a la percepció d'energies, d'esdeveniments o d'universos intangibles, no perceptibles pels sentits físics.
Quan s'estimula el sistema fènic, provoca la percepció dels plans espirituals, la qual cosa les tradicions criden «més enllà», «món invisible» o «plans subtils». L'equivalent del fosfè existeix al nivell de tots els altres sentits físics, als quals cal afegir el sentit de l'equilibri, de l'activitat muscular, de la respiració, un feno vinculat a l'esquelet i un altre a la percepció del temps.
Pensament rítmic:
Consisteix a repetir el mateix pensament de manera rítmica. El ritme estructura el pensament i permet obtenir el desenvolupament i l'acumulació de les energies cerebrals. És per això que, tots els exercicis de «mescla fosfènica» es practiquen amb un ritme particular. Mantratron, Alternófono, són alguns dels aparells que permeten treballar amb ritme.
Ritme Fosfenic:
És l'estudi detallat de les «tècniques iniciàtiques» que, per l'augment dels ritmes cerebrals i de les energies internes, provoquen extensions de consciència. A través d'aquestes experiències fantàstiques, cadascun descobrirà que té la possibilitat d'accedir a un univers interior abans reservat per a uns pocs triats. Un estudi dels fenòmens i de les experiències iniciàtiques li permetrà descobrir els fonaments de coneixements mil·lenaris i universals.
El FOSFENISME ®: està constituït pel conjunt de treballs del Dr LEFEBURE.
LA FOSFENOLOGÍA ®: és l'estudi i l'ensenyament de la ciència dels fosfens..
El FOSFENÒLEG ©: és aquell que ensenya les tècniques iniciàtiques.
El FOSFENOPEDAGOC ©: és aquell que ensenya la «mescla fosfénica» en pedagogia i en desenvolupament individual.
NATUROFOSFENÒLEG© (Naturofenología): és l'estudi dels vincles que existeixen entre els ritmes del cervell i els ritmes de la naturalesa.
El CROMOFOSFENÒLEG ©: és un investigador especialitzat en els efectes que produeixen els colors del fosfè.